September 2018
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

Latest topics
» Biodata Iblis Laknatullah
Thu Feb 28, 2013 10:23 am by bilis

» I want INFORMATIONS about MICET-unikl...Please HELP
Fri Jun 04, 2010 7:46 pm by imtiaz

» I want INFORMATIONS about MICET-unikl...Please HELP
Fri Jun 04, 2010 7:45 pm by imtiaz

» I want INFORMATIONS about MICET-unikl...Please HELP
Fri Jun 04, 2010 7:42 pm by imtiaz

» http://seharum.aromaserai.com
Wed Mar 10, 2010 9:20 am by seharum

» ada sape2 dah install windows 7?
Tue Jan 26, 2010 4:48 pm by azhar^fightcar

» DEBAT 1: FINANCE OOOOO FINANCE
Tue Jan 26, 2010 4:39 pm by azhar^fightcar

» DEBAT 2: RESULT PERIKSA JATUH...SALAH SIAPA?
Tue Jan 26, 2010 4:37 pm by azhar^fightcar

» The Other Khairul
Sat Nov 28, 2009 2:20 am by mykhairul90

» Suara Anak Muda
Fri Aug 07, 2009 8:35 am by ahmadytiryaq

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Poll

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SESI JANUARI 2009:BAGAIMANA KEPUTUSAN CGPA ANDA?

50% 50% [ 4 ]
50% 50% [ 4 ]
0% 0% [ 0 ]

Total Votes : 8

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 17 on Wed Jul 03, 2013 9:56 am

Lawak-Lelawak

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

SUAMI ROMANTIK

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:18 pm

Kamal diundang kawannya makan malam.
Mizal si tuan rumah, memanggil isterinya dengan kata-kata Sayang...
Manis... Cintaku... Sayangku...
Kasihku... dan seumpamanya.

Kamal memandang Mizal dan
berkata,"Romantis sekali, setelah berpuluh tahun
menikah, kau tetap memanggil isterimu dgn kata-kata
itu."

Mizal mengangkat bahu dan berbisik,"Sebenarnya,
aku lupa namanya sejak tiga tahun lalu."

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

UBAT TIDUR

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:19 pm

Pada satu malam isteri Udin mengejutkan udin yang sedang nyenyak tidur.

Isteri: Bang, bangun bang...bangun la cepat
Udin: hish apa nie kejutkan orang tgh2 malam nie...
Isteri: Abang lupa makan ubatla...cepatla bangun..kan doktor dah pesan kena makan sebelum masuk tidur.
Udin: Ubat apa ?
Isteri: Ubat tidur.
Udin: @#%^#^????

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

ISTERI PENYAYANG

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:19 pm

Wati pergi ke sungai untuk membasuh pakaian. Sebaik tiba, terlihat olehnya seekor
ikan yang menggelepar di atas batu. Wati menghampirinya. Tiba-tiba ikan itu bersuara,
"Kalau puan menolong aku, puan akan mendapat apa yang dihajati. Tetapi hanya tiga
permintaan sahaja yang dapat dimakbulkan. Tiap kali permintaan dikabulkan, suami puan
akan mendapat 10 kali ganda.

Wati: Baiklah, saya mahu kelihatan cantik.

Ikan: Tetapi suami puan menjadi lelaki paling tampan di dunia ini.

Wati: Tiada masalah. Lalu Wati menjadi wanita yang paling cantik di kampung itu.
Permintaan kedua ialah Wati ingin menjadi kaya.

Ikan: Ingat! suami puan 10 kali lebih kaya.

Wati: Tidak mengapa. Wang miliknya akan menjadi milik aku juga. Maka jadilah
Wati wanita kaya dengan gelang memenuhi tangan.

"Permintaan ketiga?" Tanya ikan.

"Aku nak serangan jantung yang ringan," jawab Wati.

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

3 PONTIANAK

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:20 pm

Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Memasing nak nunjuk
siapa yang paling terer. Mereka pun mengadakan sebuah pertandingan
tunjuk sapa paling power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan
untuk
memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2
minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah, dan menyeramkan.

Terus dia berkata : "Nkorang nampak kampung kat seberang bukit itu ?"
Yang dua ekor pontianak tu ngangguk, "Iya, nampak. "Satu kampung tu
itu...habiissss aku kerjakan!!!!"

Angin jugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini
giliran pontianak yg setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelebat
jugak, tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran
darah.

"Nkorang nampak Bandar tu ?", katanya dengan muker yg kerek "Iya,
nampak", yang dua ngangguk juga. "Satu bandar itu juga habiiissssss!!!",
kata
pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram," ha ha ha hah".

Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak.
Dia pun tunjukk skill terbang cam kilat. Amat lah terperanjat nya dua
sahabatnya, sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh
cucuran darah di mukanya...

Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata, "gilaa ahh dia ni tak sempat aku
nak duduk dia dah balik, memang dia paling power". Sambil mengosok gosok
idong nya pontianak tu pun berkata , "Nkorang nampak tembok batu tu ?"
"Nampak! Nampak!", kata yang 2 ekor tu...

"Err aku tadi tak nampak".

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

ADA SISA MAKANAN, ENCIK?

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:20 pm

Seorang pengemis pergi ke sebuah warung dan bertanya, "Ada sisa
makanan, encik?"
Tuan warung pun menjawab, "Tidak ada." Pengemis itu pun
mengeluh, "Iya la, nasibku." Lalu dia berlalu pergi.
Keesokan harinya, pengemis tersebut pergi ke warung itu lagi dan
bertanya soalan yang sama. Begitu juga hari-hari yang berikutnya
tetapi dia tetap menerima jawapan serupa iaitu 'tidak ada'.
Akibat jemu dengan soalan yang seing ditanya oleh pengemis tersebut, akhirnya tuan warung berkata,
"Saya sudah berkali-kali cakap, saya tidak ada sisa makanan untuk diberi kepada kamu.
Semuanya habis dijual! Jika kamu bertanya lagi, saya akan paku kaki kamu ke lantai,"
Keesokannya, pengemis itu datang lagi ke warung dan bertanya, "Ada paku?"
"Tidak ada," jawab tuan warung.
Pengemis bertanya lagi, "Ada sisa makanan, encik?"

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Dialog bos dengan pemandunya

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:21 pm

Seorang pemandu yang mempunyai boss orang putih dari
Amerika sedang memandu sambil bersembang dengan
bossnya...

Driver: "Easy, easy come to my house.. If you come.. I
cut chicken village for you"

(Senang-senang datanglah ke rumah saya, kalau awak
datang saya sembeleh ayam kampung utk awak).

Tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut
menyebabkan dia menyodok kereta tersebut. Pemandu
tersebut pun meminta maaf dengan boss nya...

Driver: "Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I
check the wheel no flower again."

(Maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya
cek tayar tak ada bunganya lagi)

Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan
pemandu kereta dihadapan. Tapi pemandu tersebut
menghalangnya, sambil berkata...

Driver: "Don't enter mix, Sir! The bring that car if
not wrong I, is the children fruit from manager
moneys, he is **** don't play! Let he taste."

(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo
tak salah saya, anak buah dari pengurus kewangan, dia
memang **** bukan main... biar dia rasa)

Besoknya si pemandu tak masuk kerja. Lusa bila dia
masuk kerja, si boss orang putihnya bertanya:

Boss: "Why didn't you come to work yesterday?"

Driver: "I am sorry boss, my body is not delicious, my
body taste like enter the wind."

(maaf boss, badan saya tak sedap, badan saya rasanya
macam masuk angin)

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

PEKERJA RAJIN

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:21 pm

Hari ini adalah hari pertama Sepiah bekerja, jadi masa mula-mula kerja nie, dia kena la baik-baik dengan boss.
Jam dah pukul 6:30 petang Sepiah bersiap-siap untuk balik. Tiba-tiba nambak boss dia (En Zain)
dok dekat 1 mesin shredder tengah nak letak kertas kat situ dan terkial-kial nak mengendalikan mesin tu.

Bila ternampak Sepiah belum balik, En Zain panggil Sepiah "Sepiah, awak tau cara operate this thing?" Sepiah jawap
"Sure, Tekan je button ni" "Dokumen ni penting ni, seketari saya lupa nak buat sebelum dia balik tadi" terang En Zain.
"Awak boleh buatkan untuk saya?" sambung En Zain.

"Boleh" jawap Sepiah dengan confident lalu tekan button dan dokumen tu shredded la.
Kemudian ada bunyi telefon dan En Zain angkat, setelah bercakap seketika, En Zain memberitahu Sepiah...

"Sepiah, boleh tak dokumen yg awak photostat tadi tu buat 3 copy"

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Badak dan Monyet

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:22 pm

Alhikayat, dalam sebuah hutan di negeri Pahang ada seekor badak sumbu dan seekor monyet.
Mereka ni memang tak pernah baik, selalu jer bertengkar.

Pada suatu hari, sedang mereka bertengkar, mereka terjumpa sebuah pelita ajaib.
Dipendekkan cerita, setelah digosok,keluarlah jin. Jin itu setuju untuk mengabulkan tiga permintaan bagi kedua-dua menatang itu.

Permintaan 1 Badak : Saya mau semua badak sumbu di dalam hutan ini adalah betina, kecuali saya...hehe.
Permintaan 1 Monyet : Saya mau sebuah motor Harley Davidson

Jin tu kelip mata, bling... semua badak lain kat situ jadi betina, pastu ada sebuah Harley Davidson 1300cc warna hitam

Permintaan 2 badak : Saya mau semua badak sumbu kat negeri pahang ni betina kecuali saya.. hehe
Permintaan 2 monyet : Saya mau jaket kulit hitam dengan helmet Shoei

Jin tu kelip mata lagi, bling... semua badak di Pahang dah jadi betina, dan monyet tu pun dapat barang-barang mat motornya tu..

Lepas tu jin tu kata "Ini permintaan terakhir kamu, pikirlah dengan baik-baik"

Badak tu pun pikir sejenak lepas tu kata " Saya mau semua badak sumbu kat Malaysia ni betina yang cun melencun ghilerrr... kecuali saya".

Jin tu pun kelipkan mata and then bling... maka tinggallah badak tu satu-satunya badak jantan satu Malaya nihh..

"Hah monyet, awak nak apa pulak.. kasut boot kulit ke?" tanya jin.

Monyet tu memakai helmetnya, naik atas motor Harleynya, start enjin, kemudian melihat pada badak yang tersengih lebarr tu, "Saya mau badak tu jadi GAY"

Jin tu pun kelipkan mata, bling....

Maka meraunglah badak sumbu tu. sepuas-puasnya.. "Mana aku nak cari badak jantan ni nyah... ish.. tak kuaassa nyah"

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

TEMUDUGA

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:23 pm

Ada lima orang pemuda sedang menghadiri temuduga. Si penemuduga pula merupakan lelaki Inggeris yang langsung tak faham Bahasa Melayu.
Oleh itu, khidmat penterjermah terpaksa diperlukan. Masuk lah lelaki pertama.

L.Inggeris: What's ur name?
Abu: My name is Abu Bakar bin Ali.
L.Inggeris: What is ur father occupation?
Abu: My father is a wood cutter.

Lelaki Inggeris itu memandang si penterjermah. Penterjermah cepat2 menjawab.

Penterjermah: It's mean that his father is a carpenter.
L.Inggeris: Ok, U may go now.

Maka keluarlah lelaki pertama tu dan masuklah lelaki kedua.

L.Inggeris: What's ur name?
Ismail: My name is Ismail bin Ishak.
L.Inggeris: What's is ur father occupation?
Ismail: He is a meat cutter.
Penterjermah: His father is a butcher.
L.Inggeris: I see. U can go now.

Lelaki kedua keluar kemudian lelaki ketiga pulak masuk.

L.Inggeris: Ur name please?
Dahlan: My name is Dahlan bin Zainuddin.
L.Inggeris: Ur father's job?
Dahlan: Hair cutter.
Penterjermah: Means that his father is a barber.
L.Inggeris: Ok. U may go.

Keluar lelaki ketiga then lelaki keempat pula masuk.

L.Inggeris:Tell me ur name?
Hafiz: My name is Hafiz bin Hashim.
L.Inggeris: What's ur father doing?
Hafiz: He is a grass cutter.
Penterjermah: I think he want to say that his father is a gardener.
L.Inggeris: Oh, I see. Ok, U can go.

Kemudian masuklah lelaki terakhir.

L.Inggeris:Tell me what is your name?
Karim: My name is Ahmad Karim bin Ahmad Kassim.
L.Inggeris: What's is your father occupation?
Karim: My father is a..... 'pppp' cutter. ( Teragak-agak nak jawab)

Lelaki Inggeris dan penterjermah berpandangan sesama sendiri. Tak faham agaknya.

L.Inggeris: What did u say?
Karim: I said my father is a 'pppp" cutter. (Dlm hati, kenapa lah bapak aku pilih pekerjaan yang susah nak disebut)
Penterjermah: Awak cakap lah dalam bahasa Melayu.
Karim: Bapak saya Tok Mudim.
L.Inggeris: What is it mean?
Penterjermah:Oh. His father is a..... 'pppp' cutter.

Lelaki Inggeris tu pula dah mula nak bengang.

L.Inggeris: I know the word 'cutter', but I don't understand what's 'pppp' mean?!!...

Penterjermah itu menunjukkan objek yang dipotong dan sekaligus menyebabkan lelaki Inggeris ketakutan dan bangun melarikan diri.

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

KAPAL TERBANG

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:24 pm

"Ini Kapten Kamal berbicara".

"Atas nama seluruh anak kapal kami mengucapkan selamat datang dan
selamat menikmati perjalanan anda bersama Hebat Airlines nombor
penerbangan MH101 dari Kuala Lumpur menuju Australia".

"Saat ini kita berada pada ketinggian 35000 kaki ke arah timur".

"Jika anda melihat ke luar jendela pada sisi sayap,
maka anda akan
melihat bahwa kedua mesin sedang terbakar"

"Jika anda melihat ke luar jendela arah ke belakang, maka anda melihat
bahagian ekor sudah mulai tercabut"

"Jika anda melihat ke bawah ke laut, anda akan melihat perahu darurat
kecil berwarna kuning dengan tiga orang melambaikan tangan kepada anda"

"Mereka adalah saya iaitu kapten anda, beserta co-pilot dan seorang
pramugari. Anda sedang mendengarkan rakaman pesan saya"

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

sedih ka ****** ni

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:25 pm

Ada tiga orang sahabat si A, si B dan si C,
yang tinggal serumah di sebuah apartment
setinggi 60 tingkat. Pada suatu petang
setelah tamat bertugas mereka ini telah
kembali dari bertugas untuk pulang ke
rumah. Dilihatnya ramai orang sedang
berkerumun di depan lif. Rupanya elektrik
padam dan lif tidak berfungsi....

si A : Macamana ni...rumah kita lak atas
sekali?

si B : Aduhhhh...bikin bingung kepala, nak
panjat tangga larat ke..?

si C : Aku rasa baik kita panjat tangga
aje...kita pun tak tahu bila agaknya elektrik
ada balik

si A : Aku ada satu idea, kita panjat tangga
sambil bercerita, tapi kita kena bercerita
yang sedih aje, sebab kalau kita buat cerita
lawak...kita akan terasa sesak nafas sebab
kita ketawa...biar kita serius dengar cerita.

Mereka pun bersetuju, so mereka mulalah
melangkah kaki memanjat tangga untuk ke
tingkat 60. si A mula bercerita....

s! i A : Aku masa kecil punyalah sedih dalam
sejarah hidupku...aku membesar tanpa
bapa, bapaku meninggal semasa aku
dalam kandungan, dari kecil aku....bla bla
bla bla bla..... Punya la sedih mereka
mendengar cerita si A hingga meleleh
leleh...sedar tak sedar mereka dah sampai
kat tingkat 20. Mereka berhenti sekejap
bukannya kerana penat tapi berhenti untuk
lap air mata...kemudian mereka kembali
memanjat sambil si B pula bercerita....

si B : Sejarah hidup aku lagi sedih, semasa
umur aku 5 tahun kedua ibu bapaku
meninggal dalan kemalangan
jalanraya...aku dibesarkan oleh abang
sulung ku saja yang pada tu berumur 15
tahun. Abang sulung ku tak bersekolah dan
dia bekerja untuk menyara aku adik beradik
seramai 4 orang...bla bla bla bla......

Sekali lagi mereka bertiga meleleh
sedih....punyalah lama cerita si B dengan tak
sedar mereka dah sampai ke tingkat 55.
Hanya 5 tingkat aje lagi... sambil melan! gkah
memanjat tangga yang ketingkat 56, si C
mula menyampuk

si C : Alaaaaaa...korang punya cerita tak
sedih lagi...cerita aku lagi sedihhhh punya.

si A : kau ada sejarah hidup sedih juga ke...?

si C : emmmm...mungkin hari ini dalam
sejarah...

si B : cerita aje le...kita dah tinggal 4 tingkat
je lagi

si C : aku sedih kerana...KUNCI RUMAH
KITA AKU TERTINGGAL DALAM KERETA....
UWAAAAAA

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

HARIMAU YANG BERIMAN

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:25 pm

"Alkisah... .. Seorang lelaki islam ponteng sembahyang Jumaat.
Sebaliknya dia masuk hutan untuk memburu ayam hutan. Sedang dia
terhendap2 di dalam semak, tiba2 dia berlanggar dengan seekor HARIMAU yang sedang lena tidur
Dia begitu terkejut sehingga senapangnya tercampak lalu tergelungsur ke dalam jurang.
Dia pula tergolek ke arah lain, jatuh ke atas batu dan KRAKKKK! Kedua2 kakinya patah.
Jangan risau .. ini bukanlah berita buruk ok. Ada lagi .. Berita buruknya adalah HARIMAU tadi terus menghambatnya,
sedangkan dia dah tak boleh bergerak lagi.
"Ya Allah," doa lelaki tersebut,"Ampunilah dosaku kerana ponteng sembahyang jumaat berjemaah pada hari Jumaat yang mulia ini ..
Ampunilah aku ya Allah ..makbulkan hajat ku ini .. jadikanlah HARIMAU yang memburuku HARIMAU yang beriman .. tolong ya Allah! Aminnn.."
Tiba2 guruh berdentum! HARIMAU tadi tiba2 terhenti betul2 di hadapan lelaki tadi.
Harimau itu bertukar menjadi seekor harimau yang beriman dan bersopan santun.
Sambil menadah kedua2 kaki depannya ke langit .. HARIMAU tersebut pun berdoa, "Allahumma barik lana, fima razaktana, wa qina azzabbannar. Amin!
" ....ngauummmmm nyum nyum.....

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

haram kawin gadis sekampung?

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:26 pm

JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru.
Setelah diadakan perbincangan dan diskusi di antara para pemimpin,
JAKIM dan ahli ulama' memberikan fatwa pada tanggal 3 February tahun 2006:

"HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK MENIKAH DENGAN GADIS SATU KAMPUNG"

Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra.
Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak munasabah dan terburu-buru.
Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian. Inilah isi wawancara tersebut:

Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram untuk menikahi gadis satu kampung?

Pegawai Kanan: Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi kalau menikahi 'satu kampung'...!!! Kau dah 'sasau apo haaa'?!

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Tip Yang Cepat Tuk Kuruskan Badan..

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:26 pm

seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan
badan.. seorg lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,

"kami menawarkan 2 program disini... RM 50 utk versi'biasa' dan RM
100 utk versi 'cepat'."

mamat tu pon berkata, " saya ingat yang biasa lah sbb saya ni baru nak
try kuruskan badan."

" ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab
penjaga kaunter.

mamat tadi pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya. selang 2 minit
kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke
dalam bilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga
menyebabkan mamat tu tak senang duduk,berpeluh.

perempuan tadi berkata," kalu tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat
apa saja dgn saya... hikhikhikk" dan dia terus berlari dalam bilik
itu. mamat tadi pun kejar la.. kejar punya kejar samapai 10 minit pon
tak dapat lagi. tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok
lalu pengsan.

apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati
beratnya dah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nk turun berat bdn,..
memang berbaloi aku bayar RM 50 td"katanya seoarng diri.

keesokkan harinya dia datang semula ke tmpt tersebut. dia ditegur oleh
pemuda di kaunter. setelah diberi penerangan seperti semalam.. mamat
tadi memilih utk mencuba versi 'cepat' pula.

"baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.

setelah beberapa minit didalam bilik itu, datangla seorang body
builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body
builder itu berkata " saya akan kejar kamu dlam bilik ini, dan kalu
saya dapat ... ... hehhehheee"

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Nek.. Di Mana Papa dan Mama

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:27 pm

Di suatu pagi, seorang anak lelaki keluar dari biliknya dan bertanya pada
neneknya:
"Nenek, mana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik..." neneknya menjawab.
Anak itu tertawa kemudian sarapan sendirian lalu pergi sekolah. Ketika
pulang.. anak lelaki bertanya lagi pada neneknya:

"Dimana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik" neneknya kembali menjawab.
Anak itu tertawa geli, lalu menghabiskan makan tengaharinya dan pergi
bermain. Malam harinya barulah anak lelaki tadi pulang untuk makan malam.
Sebelum makan, si anak itu bertanya lagi pada neneknya:
"Di mana Papa dan Mama?"
"Masih di dalam bilik" jawab nenek.
Anak itu tertawa geli.
"Kenapa dari tadi aku perhatikan engkau ketawa saja?!" tanya neneknya dengan
nada tinggi.
Si anak menjawab,
"Semalam Papa masuk ke bilik saya untuk meminta gel pelembab kulit, tapi
saya bagi gam Super Glue..."

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Cerewet

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:30 pm

Pada suatu ketika di Jepun hiduplah seorang lelaki yang sederhana, namanya Oda. Ia memiliki seorang isteri yang sangat cantik dan sangat disayanginya.

Namun sang isteri mempunyai perangai yang buruk, iaitu teramat cerewet sekali.

Selain itu sang isteri tersebut juga suka mengumpat dan bercakap dengan kuat hingga boleh menyakitkan telinga.
Jiran tetangga tidak mahu dekat dengannya. Sebenarnya, Oda sangat menyayangi isterinya itu,
tapi para tetangganya yang merasa terganggu menghasut Oda supaya meninggalkan isterinya itu.

Akhirnya Oda pun termakan kata-kata tetangganya. Ia berfikir bagaimana cara untuk melenyapkan isterinya dari muka bumi.

Suatu hari Oda mengajak isterinya berjalan-jalan ke kuil tua di tengah hutan.
Ketika melalui bahagian belakang kuil tersebut, Oda melihat sebuah perigi buta yang tak digunakan lagi.
Maka ia berpura-pura mengajak isterinya melihat burung di pohon besar dekat perigi itu. Lantas dengan pantas Oda menolak isterinya itu masuk ke perigi.

Sepuluh minit pertama Oda merasa sangat bahagia kerana sepanjang hidupnya baru kali ini ia merasakan suasana yang begitu tenang tanpa celoteh isterinya.

Sepuluh minit kedua, Oda mulai merasa sepi juga karena tidak biasa dengan kesunyian.

Akhirnya sepuluh minit ketiga dengan rasa ragu-ragu Oda kembali menuju perigi buta tersebut. Ia menurunkan tali timba dan berteriak menyuruh isterinya naik.

Begitu terkejutnya Oda ketika yang naik bukan isterinya melainkan makhluk menyeramkan dengan bulu lebat di seluruh tubuhnya, dialah makhluk penunggu perigi buta itu.

Oda lantas bertanya, "Kenapa kamu yang naik??"

Lantas makhluk itu pun dengan wajah pucat ketakutan menjawab, "Aku takut la, di bawah tu ada manusia... dah la cakap kuat cerewet pulak tu..."

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

TAKUT BINI

Post  tagteen on Sun Jan 11, 2009 11:30 pm

Al-kisahnya, pada zaman dahulu kala, seorang Raja yang takut bini, telah memerintahkan sekelian rakyatnya,
LELAKI sahaja, berkumpul di suatu tempat seumpama stadium zaman sekarang.

Titah Raja: Wahai sekelian rakyat beta, sesiapa yang takut bini, semua berkumpul di sebelah kanan beta. Dan, sebaliknya, di sebelah kiri beta.

Maka, tanpa berlengah kesemua yang hadir berkejaran ke sebelah kanan Baginda, kecuali seorang sambil memeluk sebatang tiang.

Titah Raja (dalam hati): Hari ini aku dapat ilmu tak takut bini.

Titah Raja: Wahai saudara, kemari mengadap beta.

Lelaki: Tuanku lah ke mari ke tempat patik.

Titah Raja: Eh! Kamu lah kemari.

Lelaki: Tuanku lah kemari.

Titah Raja: Heh! Aku Raja kamu. Kamu kemari.

Lelaki: Tuanku lah kemari.

Titah Raja (dalam hati): Tak pa, ilmu punya pasal aku pergi.

Lalu Baginda pun mencemar duli ke tempat lelaki tadi. Sesampai sahaja di tempat lelaki tadi, Baginda pun bertanya.

Titah Raja: Apakah rahsia sebenar kamu, tidak takut bini ?

Lelaki: Sebenarnya tuanku, patik lah orang yang paling takut pada bini.

Titah Raja: Kan tadi Beta telah arahkan, sesiapa yang takut bini ke sebelah kanan Beta. Kenapa kamu tidak menurut perintah Beta ?

Lelaki: Sebenarnya tuanku, ISTERI patik telah berpesan kepada patik supaya, TUNGGU DI TIANG INI DAN JANGAN KE MANA-MANA SEHINGGA DIA DATANG.

Mendengarkan jawapan lelaki tadi, Baginda teramat murka lalu mengarahkan pengawal membunuh lelaki tersebut.

MORAL OF THE STORY:
KALAU TAKUT BINI SEKALI PUN JANGAN LAH SAMPAI MEMELUK TIANG.

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  azhar^fightcar on Mon Jan 12, 2009 10:07 am

ngee
hahak~
mana laa ko kutip
lawak2 nie joe...

_________________

Mengembara, Melihat, Mentafsir (^-^)

ihzimhum wansurna 'alaihim


always with you
azhar^fightcar tech.
[i][u]
avatar
azhar^fightcar

Number of posts : 123
Age : 29
Location : [coolem, qeddah] [idap gnapalej, aisyalam]
Registration date : 31/12/2008

View user profile http://alunanhidup.blogspot.com , http://raziey09.blogspot.com

Back to top Go down

Lawak-lelawak

Post  tagteen on Mon Jan 12, 2009 7:16 pm

hohoho
adela mana leh kcth

_________________
~enjoy what you do then you will do what you enjoy~
avatar
tagteen

Number of posts : 67
Age : 32
Location : new castle, kelate
Registration date : 30/12/2008

View user profile

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  ~NaNaH HiJaU~ on Tue Jan 13, 2009 11:52 pm

Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang Cuba . Sebelah aku pulak orang Bangladesh . Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri....borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar. Terkejutlah semua melihat kelaku! an Mat salleh tu tadi... bertanyalah si
orang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu menjawab "Don ' t worry, I got a lot american dollar in my country".

Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang. .si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya. Belum sempat beberapa sedut..terus dia membuangnya keluar tingkap..."Why you do that for" kata American tadi... "Don ' t worry, i got a lot cigar in my country".

Terkejutlah aku dibuatnya. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah...,
"DON ' T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESHIS IN MY COUNTRY"
[b]
avatar
~NaNaH HiJaU~

Number of posts : 122
Location : ~MiCeT BuMi GeRsAnG~
Registration date : 13/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  azhar^fightcar on Wed Jan 14, 2009 1:37 am

hahahak~
bangla, nepal, indon, myanmar..
byk ag tue.. ngee~ Twisted Evil

_________________

Mengembara, Melihat, Mentafsir (^-^)

ihzimhum wansurna 'alaihim


always with you
azhar^fightcar tech.
[i][u]
avatar
azhar^fightcar

Number of posts : 123
Age : 29
Location : [coolem, qeddah] [idap gnapalej, aisyalam]
Registration date : 31/12/2008

View user profile http://alunanhidup.blogspot.com , http://raziey09.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  ~NaNaH HiJaU~ on Wed Jan 14, 2009 6:00 pm

huhu.. btl tuh..aku ada crita nak share nih pasal mat2 bangla...
satu hari tu, aku kuaq nak p mc bli tiket.. aku pown tunggu la bus mara liana tu..
pas bus tu mai aku pown masuk n duduk la kat sit dpn pintu blkg dlm bus tuh..
pas bustu gerak kuaq dr micet, berenti la kat dpn kedai pak ujang tu...
maka, naek la dlm 7-8 org bangla.. nak dijadikan crita...
tiba2 hidung aku tertusuk dgn bauan2 yg cam ******...
sampai nak muntah aku rasa, punya la busuk nak mampoih!!!!
brapa kali aku dok uwek.. uwek.. dlm bus...
aku pown tkaq la tmpt len dok kat dpn cket.. tp bau ****** tuh ada gak...
bengang gler aku... aku pown pk balik, depa suma nih x penah mandi ka???
first tym aku bau badan org yg paling busuk cam bangkai nih..
ada gak org cam nih kat bumi nih... ish3...

CONCLUSION: RAJIN2 LA MANDI PAS NI, KOLO RASA BDN TU BERBAU, PAKAI LA PERFUME BYK2, BELI JA ONE DROP PERFUME, 8 BOTOI, RM40 JA, TAHAN 1 HARI... HAW.. HAW.. HAW..
avatar
~NaNaH HiJaU~

Number of posts : 122
Location : ~MiCeT BuMi GeRsAnG~
Registration date : 13/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  azhar^fightcar on Thu Jan 15, 2009 10:38 am

huaa..~
ngee..
ape laaa..
eiii
uwek2

_________________

Mengembara, Melihat, Mentafsir (^-^)

ihzimhum wansurna 'alaihim


always with you
azhar^fightcar tech.
[i][u]
avatar
azhar^fightcar

Number of posts : 123
Age : 29
Location : [coolem, qeddah] [idap gnapalej, aisyalam]
Registration date : 31/12/2008

View user profile http://alunanhidup.blogspot.com , http://raziey09.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  ~NaNaH HiJaU~ on Thu Jan 15, 2009 2:02 pm

ala.. ko tak bau lg mn ko tau.. da bau nnt, ko pown confirm arr uwek2 gak..
eeeeeeeeee............ geli aku.. ******!!!!


Last edited by ~NaNaH HiJaU~ on Thu Jan 15, 2009 9:25 pm; edited 1 time in total

_________________
"All seasons are beautiful for the person who carries happiness within..."
avatar
~NaNaH HiJaU~

Number of posts : 122
Location : ~MiCeT BuMi GeRsAnG~
Registration date : 13/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  ~NaNaH HiJaU~ on Thu Jan 15, 2009 2:05 pm

awat nih???
aku ckp h...a...m...p...e...h... ja..
x kan x bley kot???
h..a...m...p...e...h tu bkn mencarut pown...

_________________
"All seasons are beautiful for the person who carries happiness within..."
avatar
~NaNaH HiJaU~

Number of posts : 122
Location : ~MiCeT BuMi GeRsAnG~
Registration date : 13/01/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: Lawak-Lelawak

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum